سخنگوی سازمان ملل: عملیات تخلیه بیش از ۱۱ هزار دریانورد در تنگه هرمز آغاز خواهد شد ادعای ترامپ: بازرسان در زمان مناسب در ایران حضور خواهند یافت شیخ نعیم قاسم: اسرائیل راهی جز عقب‌نشینی از خاک لبنان ندارد دانمارک سفارت خود در تهران را بازگشایی کرد ترامپ: ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت! روبیو مدعی شد: پرونده لبنان از ایران جداست! شهباز شریف: تفاهم‌نامه ایران و آمریکا شامل موشک‌های بالستیک نمی‌شود تجاوز اسرائیل به جنوب لبنان همزمان با آغاز مذاکرات بیروت و تل‌آویو آغاز دور پنجم مذاکرات لبنان و اسرائیل در واشنگتن عضو هیات مذاکره‌کننده: انحصار خرید کالای آمریکایی در هیچ تفاهم و توافقی وجود ندارد دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است

تعلیق انتقال مالکیت ۲ جزیره راهبردی مصر به عربستان

تعلیق انتقال مالکیت ۲ جزیره راهبردی مصر به عربستان مصر اعلام کرد انتقال مالکیت جزایر راهبردی «تیران» و «صنافیر» به عربستان را تعلیق کرد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۷ - ۰۱ دی ۱۴۰۱ - 2022 December 22
کد خبر: ۱۶۴۹۹۸

به گزارش راهبرد معاصر برخلاف توافق قبلی رژیم صهیونیستی، عربستان سعودی و مصر برای انتقال مالکیت دو جزیره «تیران» و «صنافیر» به ریاض، منابع آگاه خبر دادند که مصر امروز (پنجشنبه) اجرای این توافق را با مطرح کردن ملاحظاتی تعلیق کرده است.

به گزارش وبگاه آمریکایی آکسیوس، دو مقام صهیونیست و یک منبع آمریکایی که اشاره‌ای به نام آن‌ها نشده، خبر دادند که مصر در هفته‌های گذشته ملاحظاتی از جمله نصب دوربین و خروج نیرو‌های چند ملیتی را در ارتباط با بند‌های توافق مطرح کرده است.

طبق این گزارش، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی کاخ سفید، هفته گذشته، با «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر که برای شرکت در اجلاس سران آمریکا و آفریقا در واشنگتن حضور داشت، دیدار و مسئله انتقال مالکیت جزایر را مطرح و بیان کرده که «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا خواستار اجرای این توافق است.

به اعتقاد این دو مقام صهیونیست، علت این اقدام مصر پاره‌ای از مسائل دوجانبه میان واشنگتن و قاهره از جمله کمک‌های نظامی آمریکاست که به حالت تعلیق در آمده است. دولت بایدن تاکنون دو بار کمک‌های نظامی سالانه به مصر را به ادعای نگرانی درباره مسائل حقوق بشری به حالت تعلیق درآورده است.

پارلمان مصر در ژوئن سال ۲۰۱۷ و دادگاه عالی این کشور در مارس سال ۲۰۱۸ با انتقال مالکیت جزایر تیران و صنافیر به عربستان موافقت کردند؛ اما این توافق به علت معاهده موسوم به «صلح اسرائیل و مصر» در سال ۱۹۷۹ نیازمند موافقت رژیم صهیونیستی نیز بود.

گفته می‌شود که با انتقال مالکیت این دو جزیره به عربستان، گام‌های اولیه و عملی عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو آغاز خواهد شد./باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار